CHRISTOU

MENU +

Allendale Square 2015

  • Adaptive Re-Use
  • Perth CBD, Western Australia

The vision for the redevelopment of the retail and plaza levels of

Allendale Square

is to make the two spaces relevant for today’s modern city. Both spaces have been left behind as the city has developed over the past 40 years. The main objective of the design is public activation and place making; to reinforce the two plazas as great spaces for people in the heart of the city. The redevelopment will re-establish Allendale as a location for people to meet and connect with the city environment.

The new plaza upgrade will exhibit clean, efficient 'hi-tech’ character which is also sensitive to the existing tower. The articulation and transparency of the glass canopy roof and two external plaza level tenancies have been designed with careful consideration of the office tower. The new

Sherwood Court

entry is about creating transparency and inviting pedestrian movement to and from the Swan River and Elizabeth Quay precinct via

Sherwood Court

. Framed windows and canopy embellishments will define the new

Sherwood Court

entry into the Arcade. This canopy is an extension of the internal ceiling embellishments proposed for the arcade level (a continuation right out to the ‘street’).

SHARE: Pinterest Facebook Twitter LinkedIn Email